Kannibaalikirja - Kirjoituksia ihmissyönnin historiasta
Kannibaalikirja: kirjoituksia ihmissyönnin historiasta on ensimmäinen suomalainen asiateos ihmissyönnistä, eräästä äärimmäisestä tabusta. Se etsii vastausta kysymykseen, mikä on kautta historian saanut ihmiset syömään toisia ihmisiä – ja miksi kannibalismi kiehtoo niin paljon, että sitä on kuvattu taiteessa ja viihteessä vuosisatojen ajan. Kannibaalien jäljillä kuljetaan Amerikan mantereen vanhoista kulttuureista Papua-Uuden-Guinean sademetsiin, haaksirikkoutuneilta purjelaivoilta kommunistisiin diktatuureihin, ja 1920-luvun Saksasta 2000-luvun alun Tampereelle. Valokeilaan pääsevät myös Hannibal Lecterin ja Leatherfacen kaltaiset kauhuhahmot.
Kannibalismin historian kartoittaminen on ihmisyyden rajojen kartoittamista sanan kaikissa merkityksissä. Se jättää meille lukuisia hankalia kysymyksiä: miten ihminen eroaa muusta luomakunnasta, ja mitä moraali tai ihmisluonto oikeastaan ovat?
Tutustu kirjaan - salakirjat.net
Suomen luonnon pyhät paikat
Suomen luonnon pyhät paikat -teoksen tavoite on pitää yllä tietoa siitä, mikä aikanaan oli pyhää ja miten pyhän kanssa elettiin. Vanhat pyhät eivät ole kadonneet. Sellaisen luo tullessaan nykyajan ihminenkin kokee jotain.
Kansanperinteentallentaja, geologi Aimo Kejosen ja tietokirjailija, toimittaja Tuomo Kesäläisen teos kunnioittaa maamme 100-vuotista itsenäisyyttä ja esi-isiemme eloa esittelemällä sata luontokohdetta, joita eri aikoina ja eri tilanteissa on pidetty pyhinä. Teos on tietokirja ja matkaopas jokaiselle, jota kiinnostavat vanha metsäuskonto, sen pyhät paikat ja niiden merkityksen muuttuminen aikojen kuluessa. Kirja on paitsi kunnianosoitus menneidenaikojen pyhille myös kunnianosoitus kotimaamme upealle ja ainutlaatuiselle luonnolle.
Tutustu kirjaan - salakirjat.net
Megaliittikivien arvoitus
VUODEN 2016 RAJATIETOKIRJA-YLEISÖÄÄNESTYKSEN VOITTAJA!
Megaliittikivet ovat muinaisten ihmisten pystyttämiä ihmis- tai eläinhahmoisia kiviä, jotka sijaitsevat syvisssä metsissä, poikkeuksetta maaston korkeimmassa kohtaa, ja itsessään ilmentävät korkeakulttuurista ajattelua. Ketkä olivat ihmiset niiden takana ja milloin he elivät? Mitä he haluavat viestiä näiden kivien välityksellä?
Maamme asutushistoria alkaa virallisesti vuodesta 8600 eKr. Rannansiirtymäteorian mukaan nämä kivet ovat kuitenkin pystytetty jo 9800 eKr. eli yli tuhat vuotta aiemmin. Silloin nämä kivet eivät olleet korpimetsien kätköissä vaan muinaissaarilla keskellä aavaa ulappaa, ja lintujen sijasta lauloivat ryhävalaat. Kiistatta nämä muinaiset valaanpyytäjämme olivat myös ensimmäisistä ensimmäiset maamme asuttajat. Me kaikki polveudumme heistä.
Näitä kiviä ei ole aiemmin tunnistettu muinaiskohteiksi, eikä niitä ole koskaan tutkittu. Muinaiskulttuuri niiden taustalla on yhtä tuntematon kuin koko aikakausikin. Kivet kuitenkin kertovat ja paljastavat paljon pystyttäjiensä motiiveista ja elintavoista. Tässä kirjassa matkataan alkusuomalaisen maailmankuvaan. Asutushistoriamme alkupisteeseen, jota kukaan ei ole koskaan aiemmin tutkinut.
Tutustu kirjaan - salakirjat.net
Moderni salaus on paljon erilaista. Internetin aikakaudella on tapa salata Internet-liikenne. Teknologiaa kutsutaan VPN: ksi. Jos olet kiinnostunut VPN-palvelusta, voit yhtä hyvin lukea tämän A. Michael Avast VPN kokemuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.