Tarimin muumiot Kiinassa
          

28.6.2019

Tarimin muumiot Kiinassa




Kiinan salaperäisillä muumioilla on eurooppalaisia piirteitä


1980-luvulla kiinalaiset arkeologit kaivoivat Länsi-Kiinassa Tarimin aavikolta esiin noin sata muumiota. Vanhimmat muumioista olivat noin 4 000 vuotta vanhoja, ja ne olivat säilyneet hyvin alueen kuivassa ja suolaisessa maaperässä. Tutkijoiden hämmästykseksi muumioilla oli eurooppalaisille tyypilllisiä piirteitä: vaalea tai punertava tukka tai parta, pitkä nenä ja syvällä olevat silmät.

Dna-testit vahvistivat, että muumiot olivat alkuperältään eurooppalaisia. Vainajien arvellaan mahdollisesti kuuluneen muinaiseen ratsastajakansaan

Tarimin allas


Tarimin allas on maanpinnan painautuma Tarim-joen laaksossa Kiinan kansantasavallan Sinkiangissa. Sen pinta-ala on 920 000 neliökilometriä. Altaan keskellä on Taklimakanin hiekka-aavikko ja pohjoisreunalla Turfanin hautavajoama, joka ulottuu merenpinnan alapuolelle.

Allasta ympäröivät etelässä Kunlun-vuoret ja pohjoisessa Tienšanin vuoret. Alueen reunoilla on kaupunkeja sekä niitä yhdistävä tie.

Tarimin allas on Kiinan suurin öljyn- ja kaasuntuotantoalue, ja sieltä on löydetty 30 öljy- ja kaasukenttää. Energiateollisuuden keskus alueella on Korlan kaupunki.

Lähde:
Historianet.fi
Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenteissa on moderointi käytössä. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista.

Tietoa

Täysikuu 2022  Tietoa

Otamme vastaan kokemuksia

Onko sinulla oma mielenkiintoinen kokemus jaettavaksi lukijoillemme?

Mikäli sinulta löytyy jännittävä/mielenkiintoinen kokemus, niin lähetä yhteydenottolomakkeella viestiä.

Otamme lomakkeen kautta vastaan myös palautteita
ja juttuvinkkejä.

Ota yhteyttä

Mannerheimintie 39